Piept de pui cu harissa şi salată de năut
Dacă ştii să combini câteva ingrediente şi să profiţi de condimente, obţii un gust desăvârşit, chiar dacă eşti la dietă! Nu vei da greş cu reţeta de piept de pui cu sos harissa şi salată proaspătă de năut!
Ingrediente
- 1 piept de pui dezosat
- 6 roşii cherry
- 1 ceapă roşie
- 150 g năut din conservă
- ½ linguriţă busuioc uscat
- 2 linguri ulei de măsline
- sare, după gust
- piper, după gust
- pătrunjel proaspăt
Pentru marinată
- 1 linguriţă harissa (pastă de ardei iute)
- 2 linguri ulei de măsline
- ½ linguriţă sare
- ¼ linguriţă oregano uscat
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci şi îl tai în două. Faci o marinată din toate ingredientele, ungi carnea şi o laşi la frigider 30 de minute.
O rumeneşti pe grătar, la foc mic, pe ambele părţi, până este gata.
Între timp, speli roşiile cherry şi le tai în jumătăţi, cureţi ceapa şi o toci cubuleţe. Scurgi năutul, adaugi roşiile, ceapa, uleiul de măsline, sarea şi piperul, după gust, busuiocul uscat şi amesteci. Serveşti pieptul de pui cald, cu salata de năut şi ornezi cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
FOTO: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor.
Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor.