Sparanghelul este recunoscut pentru proprietăţile pe care le are asupra sănătăţii, iar astăzi îţi recomandăm să-l găteşti cu nişte pui şi roşii cherry la cuptor. Va fi, pur şi simplu, delicios.

Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor ingrediente necesare:

- o bucată de piept de pui
- 10 bucăţi de sparanghel
- 250 de grame de roşii cherry
- o crenguţă de rozmarin
- o lingură de ulei de măsline
- 150 ml de vin alb
- sare şi piper, după gust
- oţet balsamic

Piept de pui cu sparanghel şi roşii cherry la cuptor mod de preparare:

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a găti această reţetă este să speli sparanghelul şi să îndepărtezi partea de jos, cam 2-3 cm.

Ulterior, aşează sparanghelul într-un vas termorezistent şi adaugă şi roşiile cherry tăiate pe jumătate.

Taie pieptul de pui pe jumătate, condimentează cu sare şi piper, după gust, stropeşte-l cu ulei de măsline, cu vin şi oţet balsamic, iar apoi masează-l bine pe ambele părţi.

Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit pe funcţia grill, la 200 grade timp de 45 de minute - o oră.

Serveşte preparatul cald, alături de o salată verde ori de murături.

Poftă bună! 

Sursa foto: https://www.cookingclassy.com/

Loading...