Plăcinte cu brânză

La sfârşit de săptămână ne putem răsfăţa cu nişte plăcinte cu brânză absolut delicioase.
Ingrediente (30 bucăţi)
Pentru aluat
1 kg făină
500 ml lapte
20 g drojdie
2 ouă
200 g unt
200 g zahăr
1 praf sare
1 linguriţă de coajă rasă de lămâie Pentru umplutură
800 g brânză de vaci
4 ouă
1 praf sare
1 mână stafide
zahăr, după gust
2 ouă, pentru uns
4 linguri griş zahăr pudră
Mod de preparare
Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu o linguriţă de zahăr. Separat, baţi ouăle cu zahărul rămas şi cu praful de sare. Cerni făina, faci o adâncitură în ea şi răstorni restul de lapte amestecat cu zahărul, maiaua, ouăle şi începi să frămânţi, apoi adaugi untul moale şi coaja rasă de lămâie. Laşi aluatul la dospit, la loc cald, până când îşi dublează volumul.
Mixezi brânza de vaci, bine scursă, cu zahărul, ouăle, stafidele şi praful de sare. După ce ai omogenizat bine ingredientele, dai deoparte. Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul, tai 30 de pătrate şi le dai cu griş. Aşezi pe fiecare câte o lingură de amestec, apoi le uneşti colţurile, le aşezi într-o tavă tapetată şi le mai laşi la crescut. Le ungi cu ouăle bătute şi le dai la copt până când se rumenesc. Le scoţi din cuptor şi le pudrezi.
foto: profimedia