Plăcinte moldoveneşti cu dovleac

Cu siguranţă îţi aminteşti gustul plăcintelor pe care bunica ta le făcea în tigaie. Le umplea cu cartofi, mere sau brânză dulce şi le servea cât timp erau fierbinţi, împreună cu smântână grasă. Astăzi îţi spunem cum poţi face aceste minunăţii umplute cu dovleac!
De ce ai nevoie pentru plăcinte moldoveneşti cu dovleac
Pentru aluat
125 g iaurt
175 g făină
1 lingură ulei
1 lingură oţet
1 lingură zahăr
½ lingură praf de copt
1 praf de sare
Pentru umplutură
500 g pulpă de dovleac
250 g zahăr brun
2 linguri ulei
smântână, pentru servit
Cum se prepară plăcintele moldoveneşti cu dovleac
Combini iaurtul cu uleiul, oţetul, zahărul şi sarea. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt şi frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini. Îl împarţi în patru bucăţi egale, pe care le întinzi. Ele trebuie să aibă o formă rotundă la final.
Coci dovleacul, îl pasezi şi-l amesteci cu zahărul. Umpli fiecare foaie cu dovleac şi aduci marginile spre centru, unde le lipeşti.
Încingi uleiul în tigaie şi prăjeşti fiecare păcintă, pe ambele părţi, până când se rumeneşte. O serveşti cu smântână.
Sursa: http://www.everycakeyoubake.pl