Prăjitură albina cu foi de pandişpan

Prăjiturăalbina cu foi de pandişpan jpeg

Vrei o prăjitură foarte dulce, deosebită şi uşoară? Prăjitura albina cu foi de pandişpan este perfectă pentru evenimente speciale, dar şi pentru o prăjitură de zi cu zi.

Ingrediente Prăjitură albina cu foi de pandişpan:

- 250 ml lapte - 250 g zahăr pudră - 170 g zahăr brun (dă o aromă deosebită prăjiturii) - 250 g făină - 200 g unt - 8 ouă potrivite - 1 zahăr vanilat - 1- 2 linguri de miere - 1 lingură de griş - Gem acrişor

Mod de preparare Prăjitură albina cu foi de pandişpan:

Mai întâi se pregătesc fiole de pandişpan. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se pregătesc formele pentru pandişpan, se ung cu unt şi se presară făină. Dacă nu ai două forme mai mici, poţi folosi o singură formă. Zahărul şi ouăle se amestecă într-un bol termorezistent şi se pune sub aburi, se mixează continuu până când se topeşte zahărul, se ia de pe foc şi se mixează bine până se dublează compoziţia.

Se topeşte apoi untul până prinde o culoare aurie şi se adaugă încet peste ouăle bătute. Apoi se adaugă în ploaie făina cernută. Nu se amestecă prea intens, deoarece nu va mai creşte aluatul cum trebuie.

Aluatul se pune în formele de pandişpan şi se lasă la cuptor timp de 25-30 de minute. Dacă se pune într-o singură formă, la final se taie în patru bucăţi. Dacă se poate face pandişpanul cu o zi înainte e perfect, se lucrează mult mai bine cu ele.

Apoi se pune laptele într-o oală împreună cu mierea şi zahărul brun. Grişul se adaugă după primul clocot, se aruncă în ploaie ca să nu iasă cu cocoloaşe şi se lasă la foc până se îngroaşă bine. Se lasă la răcit, până este la temperatura camerei. Se amestecă cu un tel, se va răci mai repede.

Se pune apoi untul tăiat în bucăţi şi zahărul vanilat. Dacă ai pune extract natural de vanilie (un băţ e suficient). Se mixează foarte bine până se obţine un amestec pufos şi omogen.

Apoi se pune pe un platou o foaie de pandişpan, peste se pune crema cu miere şi apoi un strat de gem acrişor (opţional, dar este mai bun, pentru un gust echilibrat). Se face asta până se termină foile de pandişpan şi la final se presară cu zahăr pudră.

Este perfectă a doua zi, să se lase toate aromele! Iată delicioasa prăjitură albina cu foi de pandişpan! Poftă bună!