Prăjitură cu căpşuni - Reţeta pas cu pas FOTO
Această prăjitură are un blat atât de delicios şi de umed, graţie uleiului şi iaurtului din compoziţie. Dată la cuptor, delicioasa prăjitură cu căpşuni te va cuceri îndată!
Prăjitură cu căpşuni făcute la cuptor - Ingrediente
750 g căpşuni 4 linguri miere 250 ml ulei ½ linguriţă sare 3 linguri oţet balsamic 200 g zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 ouă 220 g făină 1½ linguriţă praf de copt 180 g iaurt grecesc ulei, pentru uns tava
Cum se prepară prăjitura cu căpşuni
Încingi cuptorul la 190 °C. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Îndepărtezi frunzele şi codiţele căpşunilor, apoi tai în jumătăţi 500 de grame de fructe şi le pui într-un vas încăpător. Restul căpşunilor le feliezi şi le dai deoparte, într-un vas separat, păstrându-le pentru ornat prăjitura.
Amesteci mierea, 3 linguri de ulei şi puţină sare într-un vas mic. Torni mierea peste căpşuni şi amesteci, ca să fie acoperite uniform.
Aşezi căpşunile într-o tavă şi le aranjezi într-un singur strat. Le coci la cuptor aproximativ 30-40 de minute, până se întăreşte zeama pe care şi-o lasă. Le scoţi din tavă şi le pui din nou într-un vas, adaugi 1 lingură de oţet balsamic şi amesteci ca să se acopere. Le dai deoparte.
Între timp, amesteci zahărul, uleiul, vanilia şi 2 linguri de oţet balsamic. Adaugi ouăle şi le baţi, până la omogenizare.
Separat, amesteci făina, praful de copt şi sarea. Încorporezi cu grijă ingredientele solide în cele lichide. Adaugi iaurtul şi apoi restul ingredientelor solide.
Încingi cuptorul la 175 °C. Ungi o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili, cu ulei. Torni jumătate din aluat în tavă, apoi presari căpşunile coapte anterior cu tot cu zeamă.
Torni al doilea strat de aluat, apoi aranjezi feliuţele de căpşuni deasupra, în cercuri concentrice. Dai tava la cuptor 45 de minute-1 oră, până când prăjitura trece testul cu scobitoarea.