Prăjitură cu ciocolată şi fistic

prajitura cu ciocolata si fistic jpeg

La fel ca toate fructele oleaginoase, fisticul conţine grăsimi sănătoase şi o cantitate apreciabilă de proteine de foarte bună calitate. Fisticul reglează nivelul lipidelor din sânge şi reduce reacţiile oxidative în organism. Vi-l recomandăm în această prăjitură cu ciocolată şi fistic şi pentru că este o sursă bogată de fosfor, fier, mangan şi vitamina B1. Dar, atenţie: are un conţinut caloric ridicat!

Prăjitură cu ciocolată şi fistic - Ingrediente (4 porţii)

Pentru aluat 200 g ciocolată neagră 100 g făină 5 ouă 1 pliculeţ drojdie sucul de la ½ lămâie 100 g zahăr pudră 50 g unt

150 g zahăr

200 g unt

1 lingură cacao de bună calitate

50 g unt

200 g ciocolată neagră (70% cacao)

fistic

Prăjitură cu ciocolată şi fistic - Mod de preparare

Gălbenuşurile şi zahărul se freacă până ce se obţine o cremă albicioasă. Se adaugă făina şi drojdia şi se amestecă. Se topeşte ciocolata în bain-marie şi se lasă puţin deoparte. În amestecul de gălbenuşuri se adaugă untul, se freacă foarte bine şi apoi se pune ciocolata.

Albuşurile se mixează tari ca pentru bezele şi apoi se adaugă peste prima compoziţie, împreună cu zeama de lămâie, amestecând numai de jos în sus. Se toarnă compoziţia în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor.

Pentru cremă se pune la fiert zahărul şi o ceşcuţă de apă şi, după ce s-a topit zahărul şi siropul a fiert câteva clocote, se adaugă cacaua şi se lasă la răcit. Se adaugă untul tăiat în bucăţele şi se amestecă foarte bine.

Crema se întinde în strat cât mai uniform deasupra blatului. Se acoperă cu ciocolata neagră topită în bain-marie. Se dă la rece şi se porţionează cu un cuţit încălzit. Se serveşte cu fistic boabe sau mărunţit mai mare.