Prăjitură cu cremă de ciocolată

Fă o bucurie celor dragi şi pregăteşte-le o prăjitură cu blat pufos şi cremă de ciocolată.
Ingrediente
350 g făină 300 g zahăr 1 lingură praf de copt 1 vârf lingură de sare 230 g unt 240 ml lapte 4 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru glazură
120 g unt
1 linguriţă esenţă de vanilie
250 g zahăr pudră
50 g pudră de cacao
7 linguri lapte
Mod de preparare – Prăjitură cu cremă de ciocolată
Preîncălzeşti cuptorul la 176 °C. Amesteci foina, zahărul, praful de copt şi sarea. Adaugi untul şi 200 ml lapte până la omogenizare. Separat, combini ouăle cu restul de lapte şi esenţa de vanilie.
Încorporezi treptat în compoziţia cu făina. Torni aluatul în două tăvi tapetate cu hârtie de copt. Dai la cuptor aproximativ 30 de minute sau până când trec testul scobitorii.
Pentru glazură, mixezi untul împreună cu esenţa de vanilie până la omogenizare. Adaugi zahărul pudră, cacaua şi încorporezi treptat laptele.
Aştepţi să se răcească. Ungi primul blat cu jumătate de cremă, acoperi cu cel de-al doilea, apoi nivelezi restul de cremă. Serveşti imediat.