Prăjitură cu cremă de lămâie

prajitura cu crema de lamaie jpeg

Nici nu o să-ţi vină să crezi cât de uşor se prepară această prăjitură! Trebuie doar să încerci!

Ingrediente

Pentru blat 400 g biscu­iţi digestivi, cu cacao 100 g alune nesărate 250 g unt

4 gălbenuşuri

6 linguri zahăr

3 linguri făină

500 ml lapte

150 g unt

zeama de la 1 lămâie

zahăr pudră şi feliuţe de lime, pentru decor

Mod de preparare

Pisezi biscuiţii şi-i amesteci cu alunele măcinate şi cu untul topit. Pui blatul în tavă, îl nivelezi şi-l dai la frigider 30 de minute. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până devin cremoase. Încorporezi făina şi torni laptele, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi pe foc, amestecând până se îngroaşă. Laşi la răcorit, adaugi untul moale şi zeama de lămâie. Întinzi crema peste blat şi dai la rece câteva ore. Înainte să serveşti, pudrezi cu zahăr şi decorezi cu feliuţe de lime.