Prăjitură cu cremă de lămâie

Nici nu o să-ţi vină să crezi cât de uşor se prepară această prăjitură! Trebuie doar să încerci!
Ingrediente
Pentru blat 400 g biscuiţi digestivi, cu cacao 100 g alune nesărate 250 g unt
4 gălbenuşuri
6 linguri zahăr
3 linguri făină
500 ml lapte
150 g unt
zeama de la 1 lămâie
zahăr pudră şi feliuţe de lime, pentru decor
Mod de preparare
Pisezi biscuiţii şi-i amesteci cu alunele măcinate şi cu untul topit. Pui blatul în tavă, îl nivelezi şi-l dai la frigider 30 de minute. Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până devin cremoase. Încorporezi făina şi torni laptele, amestecând pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi pe foc, amestecând până se îngroaşă. Laşi la răcorit, adaugi untul moale şi zeama de lămâie. Întinzi crema peste blat şi dai la rece câteva ore. Înainte să serveşti, pudrezi cu zahăr şi decorezi cu feliuţe de lime.