Prăjitură cu firimituri şi banane

Prăjitură cu firimituri şi banane jpeg

Răsfaţă-te cu o delicioasă prăjitură cu firimituri şi banane, ideală pentru zilele de vară.

Prăjitură cu firimituri şi banane – Ingrediente

200 g făină 1 linguriţă praf de copt ½ linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf sare 1 praf scorţişoară 4 linguri unt 100 g zahăr brun 3 linguri miere 2 ouă mari 3 banane foarte coapte, de mărime medie, pasate 1 esenţă de vanilie

Pentru firimituri

200 g făină

150 g zahăr brun

50 g zahăr alb

1 praf sare

¼ linguriţă scorţişoară

170 g unt rece

Prăjitură cu firimituri şi banane – Mod de preparare

Încingi cuptorul şi tapetezi o formă de tort rotundă, cu pereţii detaşabili. Aşezi pe fundul tăvii hârtie pergament şi o ungi.

Separat, pe o foaie de hârtie cerată, amesteci făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi scorţişoara.

Într-un bol mare, cu un mixer setat la viteză medie, baţi untul, zahărul şi mierea până obţii un amestec uşor şi cremos, aproximativ 5 minute, răzuind marginile bolului din când în când.

Adaugi ouăle treptat, mixând bine după fiecare. La viteză mică, adaugi jumătate din amestecul de făină, apoi piureul de banane şi vanilia. Adaugi restul din amestecul de făină şi mixezi până la omogenizare.

Torni aluatul în forma de tort tapetată şi îl distribui uniform. Presari peste aluat amestecul de firimituri*, pentru a forma un topping simplu. Dai la cuptor 50-55 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Laşi prăjitura să se răcească pe un grătar de sârmă, aproximativ 10 minute. Apoi, folosind o spatulă de metal, scoţi prăjitura din tavă, îndepărtând pereţii formei de copt. Laşi să se răcească bine.

Pont: prăjitura cu banane poate fi învelită în folie de plastic şi se poate păstra la temperatura camerei până la 1 zi.

*Mod de preparare firimituri pentru prăjituri

Într-un bol, amesteci făina, zahărul brun, sarea şi scorţişoara. Tai untul rece în bucăţi mici şi îl adaugi peste ingredientele uscate. Cu mâinile, mărunţeşti untul şi frămânţi bucăţelele, până se formează biluţe mari. Împarţi amestecul în două şi îl poţi depozita în pungi de plastic, pe care le dai la frigider. Astfel, poţi folosi firimiturile peste prăjiturile tale preferate.

Sursa + foto: recipebk.wordpress.com; marthastewart.com