Prăjitură cu frişcă şi biscuiţi

Image: 19258, Credit line: profimedia cz jpeg

Dacă ştii ce vrei de la un desert, dacă ştii ce ingrediente ai nevoie, acea prăjitură va fi încununarea aşteptărilor tale şi nu va rămâne decât bucuria gustului.

Ingrediente

5 ouă 130 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de sare 130 g făină 1 linguriţă praf de copt 380 g caise din compot 250 ml suc de portocale 50 g zahăr 1,5 plic budincă de vanilie praf 700 ml frişcă 2 linguri zahăr pudră 2 pliculeţe întăritor frişcă 24 biscuiţi glazuraţi cu ciocolată 24 alune fără coajă 30 g ciocolată

Mod de preparare

Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu zahărul până se obţine o spumă şi albuşurile se bat cu un praf de sare şi zahărul vanilat până ce se obţine o spumă

tare. Se cerne făina cu praful de copt şi se pune în albuşurile bătute. Se amestecă uşor şi apoi toată compoziţia se combină cu gălbenuşurile. Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor, la foc mediu, pentru 15 minute.

După ce s-a copt şi răcit, cu un cuţit foarte bine ascuţit se fasonează foaia, astfel încât să se obţină o bucată cât mai dreaptă.

Caisele bine scurse se mixează, se amestecă cu zahăr şi se pun la foc. În sucul de portocale se dizolvă praful de budincă şi apoi totul se toarnă în vas, peste piureul de caise.

Se mai lasă pe foc două minute, se trage de pe flacără şi se amestecă până ce se răceşte, după care se întinde peste foaie.

Se bate frişca cu întăritorul şi zahărul şi apoi se aşterne peste amestecul de budincă şi caise.

Se aşază biscuiţii cu grijă – cu partea glazurată cu ciocolată în sus – şi se decorează cu alune scufundate în ciocolată topită. Se taie numai după ce s-a întărit.

sursa foto: Photoland/ ImageFood