Prăjitură cu gem în straturi

prajitura cu gem in straturi jpeg

Dacă ţi-au mai rămas borcane de gem prin cămară, poţi prepara câteva prăjituri, una dintre ele fiind aceasta.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru foi 3 ouă 100 g zahăr 40 g miere 55 g unt 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare 450 g făină ½ lingură praf de copt

250 g frişcă

200 g smântână grasă

1 linguriţă esenţă de vanilie

4 linguri zahăr pudră

gem de fructe de pădure

100 g biscuiţi simpli

Mod de preparare

Pentru foi, mixezi ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul. Adaugi untul topit şi mierea şi aşezi vasul pe baie de aburi. Amesteci până se încălzeşte compoziţia, dai deoparte şi torni esenţa de vanilie. La final, încorporezi făina, sarea şi praful de copt. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi foi. Le coci pe dosul tăvii şi le laşi la răcorit.

Pentru cremă, baţi frişca cu zahărul şi cu esenţa de vanilie. După ce s-a întărit, încorporezi smântâna. Întinzi jumătate din cremă peste prima foaie, o aşezi pe a doua, o ungi cu gem şi pui restul de cremă. Aşezi ultima foaie şi presari biscuiţi măcinaţi. Dai prăjitura la rece peste noapte.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg