Prăjitură cu gem în straturi

prajitura cu gem in straturi jpeg

Dacă ţi-au mai rămas borcane de gem prin cămară, poţi prepara câteva prăjituri, una dintre ele fiind aceasta.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru foi 3 ouă 100 g zahăr 40 g miere 55 g unt 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 praf de sare 450 g făină ½ lingură praf de copt

250 g frişcă

200 g smântână grasă

1 linguriţă esenţă de vanilie

4 linguri zahăr pudră

gem de fructe de pădure

100 g biscuiţi simpli

Mod de preparare

Pentru foi, mixezi ouăle cu zahărul până îşi triplează volumul. Adaugi untul topit şi mierea şi aşezi vasul pe baie de aburi. Amesteci până se încălzeşte compoziţia, dai deoparte şi torni esenţa de vanilie. La final, încorporezi făina, sarea şi praful de copt. Laşi aluatul să se odihnească 30 de minute, îl împarţi în trei părţi egale, din care întinzi foi. Le coci pe dosul tăvii şi le laşi la răcorit.

Pentru cremă, baţi frişca cu zahărul şi cu esenţa de vanilie. După ce s-a întărit, încorporezi smântâna. Întinzi jumătate din cremă peste prima foaie, o aşezi pe a doua, o ungi cu gem şi pui restul de cremă. Aşezi ultima foaie şi presari biscuiţi măcinaţi. Dai prăjitura la rece peste noapte.