Prăjitură pufoasă cu căpşuni şi migdale

prajitura cu capsuni si migdale jpeg

Profită de unele dintre cele mai îndrăgite fructe ale verii, căpşunile, şi include-le mai des în deserturile tale preferate. De pildă, poţi încerca reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi: o pufoasă prăjitură cu căpşuni şi migdale. În doar o oră şi 20 de minute, acest minunat desert îţi va încânta toate simţurile.

Prăjitură pufoasă cu căpşuni şi migdale - Ingrediente (12 bucăţi de prăjitură)

9 linguri de unt moale, la temperatura camerei (plus alte câteva linguriţe pentru tapetat tava) 220 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf sare 220 g zahăr brun 2 ouă 1 linguriţă esenţă vanilie 100 g fulgi de migdale, prăjiţi 480 g căpşuni feliate zahăr pudră, pentru ornat

Prăjitură pufoasă cu căpşuni şi migdale - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Tapetezi o tavă rotundă sau pătrată, cu puţin unt. Amesteci făina, praful de copt şi sarea într-un bol.

Separat, într-un alt bol, cu un mixer electric amesteci untul moale şi zahărul brun până la omogenizare, până compoziţia are o textură uşoară, aproximativ 5 minute. Adaugi ouăle, esenţa de vanilie şi mixezi în continuare până toate ingredientele sunt bine amestecate.

Adaugi ingredientele uscate (făina, praful de copt şi sarea) şi baţi totul folosind mixerul, la viteză mică, până se omogenizează. Încorporezi trei sferturi din cantitatea de migdale în aluatul prăjiturii.

Torni apoi aluatul în tava tapetată şi, cu o spatulă, îl nivelezi bine. Aşezi căpşunile feliate şi restul de fulgi de migdale pe suprafaţa aluatului şi dai tava la cuptorul încins, aproximativ 60 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

Pudrezi cu zahăr înainte de a felia prăjitura cu căpşuni şi migdale. Serveşti deliciosul desert cât este cald încă, alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

Sursa + foto: juliasalbum.com.