Prăjitură Regina Maria

La o cafea sau alături de un pahar de limonadă, prăjitura Regina Maria va fi preferata ta.
De ce ai nevoie pentru prăjitura Regina Maria
Pentru blat
7 albuşuri
10 linguri zahăr
200 g nucă măcinată
1 cană făină
½ linguriţă sare
1 praf de copt
½ de lămâie
Pentru cremă
7 gălbenuşuri
200 g zahăr
200 g unt
100 g ciocolată
sare
Cum se prepară prăjitura Regina Maria
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Când bezeaua s-a întărit, adaugi nuca măcinată, în porţii mici şi amesteci până se omogenizează. Stingi praful de copt cu zeama de lămâie, adaugi coaja de lămâie şi adaugi făina în ploaie. Torni aluatul în tava tapetată, o dai la cuptor şi coci blatul 25-30 de minute. Scoţi tava din cuptor când blatul s-a rumenit şi-l laşi să se răcească.
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi puţină sare, iar când capătă o consistenţă spumoasă, pui untul tăiat bucăţi. Fierbi crema, amestecând constant, iar, după ce s-a răcit, o întinzi peste blat şi o nivelezi. Deasupra razi ciocolata şi serveşti prăjitura rece.
Carte se găseşte împreună cu revista Click! Poftă bună! la toate punctele de difuzare a presei la preţul special de doar 12,50 lei.

