Pui şi ciuperci în sos de vin

pui cu ciuperci in sos de vin jpeg

Ni se făcuse poftă de o reţetă cu carne, dar o reţetă ceva mai specială. Nu complicată, fără fasoane, dar care efectiv să te facă să-ţi aminteşti de ea cu plăcere şi...cu poftă. Aşa că, după mai multe zile cu reţete de legume, am încercat această reţetă de pui şi ciuperci în sos de vin. Absolut delicioasă!

Pui şi ciuperci în sos de vin - Ingrediente

3 bucăţi piept de pui, fără pieliţe, tăiate pe jumătate sare piper 4 căni apă rece ¼ cană zahăr sare 350 g ciuperci, tăiate felii 2 linguri unt 2 linguri ulei de măsline 2 căţei usturoi, pisaţi 2 cepe, tocate fin 1 cană supă de pui ½ cană vin alb, sec ½ cană smântână 2 crenguţe de cimbru 1 linguriţă muştar 1 linguriţă amidon de porumb, dizolvat într-o jumătate de cană de supă de pui

Pui şi ciuperci în sos de vin - Mod de preparare

Pune zahărul, sarea şi apa rece într-o pungă ce poate fi închisă ermetic. Agită, pentru a se adizolva, şi apoi pune bucăţile de pui şi lasă la frigider 30 de minute. Când îl scoţi, tamponează-l cu şervete absorbante.

Adaugă o lingură de unt şi una de ulei de măsline într-o tigaie. Lasă la flacără medie până se ropeşte untul. Pune bucăţile de carne în tigaie, presară sare şi piper şi lasă pe foc până se rumeneşte puţin, cam 5 minute. Întoarce-le pe partea cealaltă şi mai lasă 3-5 minute. Pune bucăţile de pui pe o farfurie şi acoperă-le cu o folie, pentru a le păstra calde.

Adaugă restul de ulei şi de unt în tigaoe şi lasă să se topească. Adaugă ceapa şi ciupercile şi lasă până când lichidul eliminat de ciuperci s-a evaporat, 7-10 minute. Adaugă usturoiul şi sotează 30 de secunde. Toarnă vinul, supa de pui, adaugă crenguţele de cimbru, muştarul şi smântâna. Lasă să fiarbă şi mai lasă 5 minute şi apoi amestecă. Dă focum mic, şi pune bucăţile de pui în tigaie. Lasă 5 minute, apoi scoate crenguţele de cimbru, asezonează cu sare şi piper, după gust.

sursa: http://www.savingdessert.com/

Cea mai bună reţetă de pui şi cârnaţi cu cartofi la cuptor

Cea mai bună reţetă de pui şi cârnaţi cu cartofi la cuptor

Fâşii crocante de pui cu sos de muştar

Fâşii crocante de pui cu sos de muştar

Mâncare franţuzească de pui cu ceapă

Mâncare franţuzească de pui cu ceapă