Raci cu maioneză - reţeta Ecaterinei Steriady (colonelu), din 1871

74480484b010392031b6bbc304b1dc6c XL jpeg

Raci cu maioneză - o reţetă clasică. Vă aduceţi aminte vorba aia: că racii sunt buni în lunile care nu conţin în numele lor şi litera „r”? Apăi, dacă-i pe-aşa, înseamnă că suntem în timpul potrivit să-i pregătim. Şi pentru că reţeta bunicii mi-o aduc vag aminte, m-am dus acolo unde merg de obicei când caut o reţetă mai acătării. La raftul cu cărţi vechi de bucate.

Săptămâna asta, după cum cred c-aţi observat deja, nu mai pot de dragul colonelesei Ecaterina Steriady... Şi-aşa cum mă aşteptam, în formidabilu-i tom de de bucate, „Buna menajeră”, publicat mai întâi la Galaţi la anul 1871, aveam să aflu pregăteala Racilor cu maioneză.

Fă, deci, şi tu aşa cum şi eu am făcut!

Fierbe 50 de raci cu sarea necesară şi cu foi de dafin, curăţă-le gâturile de vinişoarele cele negre şi apoi aşază-le pe o farfurie în formă piramidală........

Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

RETETE ROMANESTI