Reţeta care garantează o creme brulée perfectă

1 shutterstock 1066133906 jpg jpeg

Acest desert clasic francez este testul suprem suprem pentru orice gospodină. Dacă vrei o cremă fină şi catifelată, secretul este să o prepari la bain-marie, la temperatură mică.

Ingrediente

175 g zahăr tos

2 ouă 

2 gălbenuşuri

250 ml smântână dulce pentru gătit (35% grăsime) 

200 ml lapte integral 

1 praf de sare 

esenţă de vanilie 

3 linguri apă 

Amesteci cu un tel ouăle şi gălbenuşurile la temperatura camerei împreună cu 75 g de zahăr, sarea şi esenţa de vanilie, după gust, până obţii o compoziţie cremoasă. Torni laptele şi smântâna lichidă şi omogenizezi, apoi dai deoparte. 

Pentru caramel, pui apa într-un vas, adaugi restul de zahăr şi laşi să fiarbă, amestecând ocazional, până ce devine auriu. Pui caramelul în boluri speciale, care rezistă la cuptor, laşi să se răcească complet şi torni crema de ouă cu lapte. Transferi bolurile într-o tavă cu pereţi înalţi, torni apă fierbinte până la jumătate şi dai tava la cuptor 30-35 de minute, la 150 °C.

După ce crema s-a răcorit, o dai la frigider cel puţin 2-3 ore sau peste noapte. Când serveşti desertul, îl răstorni şi îl decorezi după imaginaţie.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg