Reţetă chef Petrişor Tănase: Supă de vişine

2 dsc 8479 jpg jpeg

Petrişor Tănase este primul bucătar-vedetă din România, el fiind cel care a adus pe sticlă gastronomia în emisiunile matinale ale lui Florin Călinescu, în anii '90. Iubeşte bucătăria din adolescenţă. La 19 ani, a terminat şcoala de profil şi de atunci nu doar că a gătit fără oprire, dar a scris şi cărţi de bucate. Acum conduce propriul local în centrul Bucureştiului, unde găteşte reparate gustoase, aşa cum îi dictează inima. El vă propune această reţetă de supă de vişine, originară din zona Banatului.

  • 300 g vişine fără sâmburi, proaspete sau congelate
  • 20 g zahăr brun
  • 300 ml apă
  • 100 g smântână
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scorţişoară
  • 2 cuişoare
  • frunze de mentă
  • smântână lichidă, opţional
  • 100 g carne de porc afumată, opţional

Pui apa la fiert împreună cu vişinele, zahărul şi, opţional, poţi adăuga şi carne afumată. Completezi gustul cu cuişoare şi fierbi 20 de minute, apoi pasezi totul şi adaugi scorţişoara, menta şi dai la blender până devine o pastă. La final, adaugi smântâna şi potriveşti de gust.

Serveşti rece sau caldă şi, dacă vrei, cu puţină frişcă.

Învaţă cum să găteşti un preparat oriental exact ca Foa: Kofta cu tzatziki şi lipie naan

FOTO: Sorin Stana



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg