Rețetă de crispy în fulgi de porumb la cuptor

thumbnail Reteta de crispy jpg

Când te încearcă pofta de fast food, dar vrei să reziști tentației și să optezi pentru ceva mai sănătos, pregătește acasă crispy în fulgi de porumb. Crocantele fâșii de pui pregătite la cuptor sunt mai sănătoase și mai prietenoase cu silueta ta. În plus, vei descoperi, cu ajutorul unor trucuri culinare, că sunt chiar mai gustoase decât în restaurantele de fast food.

Descoperă în continuare de ce ingrediente ai nevoie și care este modalitatea de preparare pentru crispy în fulgi de porumb la cuptor.

Ingrediente pentru crispy în fulgi de porumb la cuptor

- un piept de pui dezosat

- un bol cu fulgi de porumb

- pudră de usturoi

- 2-3 ouă

- făină

- ulei de măsline

- piper proaspăt măcinat

- sare

Cum faci crispy în fulgi de porumb la cuptor

Pune pieptul de pui pe un tocător și taie-l în fâșii egale de aproximativ 2 – 2,5 cm. Unge-le cu puțin ulei, după care condimentează-le cu sare, piper măcinat și pudră de usturoi. Lasă carnea deoparte până pregătești restul ingredientelor, astfel încât să fie mai aromată.

Mărunțește fulgii de porumb cu mâinile într-un bol. Bate ouăle cu puțină sare.

Trece fiecare fâșie de carne prin făină, apoi prin ou, iar la final prin fulgii de porumb. Așază-le pe hârtie de copt, în tava de cuptor, păstrând o distanță de 3-4 cm între ele.

Coace crispy de pui la cuptorul preîncălzit la 200°, pentru aproximativ 20-25 cm. Crusta trebuie să fie ușor rumenită la final.

După ce sunt gata, scoate fâșiile de pui crocante și lasă-le puțin la răcit. Le poți servi alături de sos de usturoi, sos de roșii picant ori cu chipsuri de cartofi coapte. Alege-ți sosul și garnitura preferate și bucură-te de o rețetă delicioasă și sănătoasă.

Crispy de pui – cum a apărut rețeta?

Populara rețetă americană de pui prăjit a fost inventată de fapt de scoțieni, care au luat metoda cu ei atunci când s-au stabilit în America de Sud. Însă există dovezi că provine și din bucătăria africană. Varianta culinară a scoțienilor era simplă, în timp ce a africanilor era mai crocantă și aromată, adică mai apropiată de cea de care ne bucurăm în prezent. Așadar, metoda de gătire provine din Europa, tehnica de condimentare din Africa, însă a atins perfecțiunea în secolul al 19-lea în America.

Puiul prăjit nu a fost întotdeauna un preparat de care oamenii se bucurau frecvent. Înainte de anii 1900, rețeta era preparată la ocazii speciale, așa cum sunt sărbătorile anuale. În vremurile noastre există o mulțime de variante de gătire a puiului, de condimentare și asezonare – marinade, sosuri, ierburi aromate, etc.

Crispy de pui – rețete din jurul lumii

Deși crispy este un preparat culinar asociat cu America, rețeta este întâlnită și în alte zone ale lumii sub diferite variații care mai de care mai interesante. În Coreea bucățile prăjite de pui sunt înmuiate într-un sos dulce și picant, în timp ce în Japonia sunt tăiate în bucăți mici și preparate într-un stil similar cu tempura. În Thailanda sunt ținute într-o marinadă și servite cu sticky rice (orez lipicios), iar în Senegal puiul este dat prin făină de alune înainte de a fi prăjit.

Crispy strips pot fi pregătite rapid atunci când îți vin prietenii în vizită ori când ești singur și vrei să te răsfeți cu ceva delicios. Carnea în crustă crocantă și aurie, alături de diferite sosuri, este atât pe placul adulților, cât și al copiilor.