Reţeta zilei de joi. „Pere” din carne de viţel

pere din carne jpeg

O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeş.

N-am prea înţeles eu de ce, după un delicios drob de vinete şi o supă de fasole verde cu chisătură (chisatura e un fel de pastă obţinută din slănină tăiată mărunt şi amestecată cu ceapă tocană), am trecut direct la... desert. Cel puţin aşa am crezut eu, când am văzut pe platou ditamai perele, tăvălite prin pesmet şi prăjite...Numai că, de data asta, nu m-am priceput prea bine să descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de viţel.

După ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost să îmi scot caietul de reţete şi să notez conştiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne". Iei un rasol de viţel de un kil, un kil şi ceva. Îl cureţi, îl speli şi-l dai în fiert în apă cu sare. După ce a fiert, scoţi carnea de pe os şi o tai foarte mărunt. Un sfert de kil de slănină afumată o tai cubuleţe şi o prăjeşti cu un pic de untură.

Citeşte reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg