Ruladă de pui umplută cu pesto

1 shutterstock 772877287 jpg jpeg

Pieptul de pui este o carne fadă, însă sosul pesto îl frăgezeşte şi îl aromatizează, transformându-l total. În plus, e o reţetă cu puţine calorii, perfectă într-o dietă.

Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat, fără piele 

2 linguri ulei de măsline 

1 lingură zeamă de lămâie 

2 linguri sirop de arţar (sau miere)

sare

piper 

Pentru sos pesto:

50 g frunze busuioc 

100 g frunze spanac baby

1 lingură zeamă de lămâie 

3 linguri ulei de măsline 

1 lingură seminţe de pin 

4 căţei de usturoi

1 linguriţă rozmarin uscat 

sare

piper  

Speli şi ştergi bucăţile de piept de pui, le acoperi cu folie alimentară şi le baţi uşor cu un ciocan pentru şniţele, până se aplatizează. Într-un blender, pui toate ingredientele pentru sosul pesto, asezonezi cu sare şi piper după gust şi mixezi până obţii o pastă. 

Într-un bol, amesteci uleiul cu zeama de lămâie şi siropul de arţar până obţii o marinată. Întinzi sosul pesto pe întreaga suprafaţă a cărnii, rulezi şi strângi ruladele foarte bine cu sfoară, la fiecare 3-4 cm, ca să nu se desfacă.

Le transferi într-o tavă de aragaz, le ungi cu marinata, presari sare şi piper după gust. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 ° C, o oră, până ce ruladele s-au rumenit, iar furculiţa pătrunde uşor în carne. Serveşti preparatul cald.

FOTO Shutterstock