Rulouri cu gem şi nuci FOTO

Testează-ţi imaginaţia în bucătărie cu acest desert delicios, rulouri cu gem şi nuci! Pentru această reţetă poţi folosi orice fel de gem vrei, dar cel de prune, pentru că este mai acrişor, se completează foarte bine cu gustul nucilor.
Rulouri cu gem şi nuci - Ingrediente (1 tavă)
500 g făină 5 ouă 350 g zahăr 40 g drojdie de bere 200 ml lapte 200 g unt 1 lingură rom 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă coajă de lămâie răzuită 1 praf de sare
Pentru umplutură:
1 borcan gem
200 g nuci măcinate
2 linguri zahăr
1 gălbenuş, pentru uns pe deasupra
2 linguri zahăr pudră, pentru decor
Rulouri cu gem şi nuci - Mod de preparare
Dizolvi drojdia în puţin lapte, amesteci cu o lingură de zahăr, două linguri de făină şi laşi la crescut, într-un loc cald.

Amesteci maiaua cu restul de făină, ouăle, adăugate pe rând, 100 g de unt încălzit, restul de lapte, praful de sare, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja răzuită de lămâie, romul şi frămânţi până când devine un aluat omogen şi elastic. Laşi la crescut 30 de minute, la loc cald.

Întinzi aluatul pe planşetă în foaie subţire, ungi cu restul de unt frecat spumă, peste care întinzi din gem şi presari nucile măcinate, amestecate cu două linguri de zahăr. Înfăşori foaia sub formă de sul, pe care o tai în 15 bucăţi egale. Strângi fiecare bucată la unul din capete şi aşezi, una lângă alta, cu partea strânsă în jos, într-o tavă unsă şi tapetată.

Laşi la crescut 30 de minute, ungi cu gălbenuş, apoi bagi la cuptor 40 de minute, la foc potrivit. Scoţi când este gata şi presari zahăr pudră.

foto: profimedia