Rulouri de vinete coapte cu mozzarella

Un preparat excelent pe care îl poţi pregăti pentru musafiri sau orice masă festivă. Aceste rulouri cu mozarella proaspătă sunt delicioase şi în plus, dacă vrei, poţi opta pentru dovlecei, rezultatul va fi la fel de senzaţional.
Ingrediente:
2 vinete
sare, după gust
piper, după gust
ulei, pentru uns
Pentru umplutură
400 g mozzarella rasă
1 ou
busuioc, după gust
sare, după gust
Pentru sos
50 ml ulei
3 căței de usturoi, tocați
400 ml suc de roșii
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare:
Îndepărtezi codițele vinetelor, le feliezi pe lung, presari sare pe ambele fețe și le lași 30 de minute. Le speli, le usuci și le pui pe grătarul încins până capătă o culoare aurie p2e fiecare parte.
Pentru sos, amesteci uleiul cu sucul de roșii și cu usturoiul, apoi potrivești de are și piper.
Omogenizezi 300 g de mozzarella cu restul ingredientelor pentru umplutură. Pui pe fiecare felie câte 2 linguri de compoziție, o rulezi și o așezi în tava în care ai turnat sosul de roșii. Repeți până termini toate ingredientele. Presari restul de mozzarella și piper, le dai la cuptorul preîncălzit până când brânza se gratinează. Ornezi după imaginație.