Salată de iarnă
Quinoa este o sursă bună de fibre, fier, magneziu și calciu, incașii numind-o „mama tuturor cerealelor“.
Ingrediente pentru salata de iarnă
1 cană quinoa
1⁄4 cană alune caju
1⁄2 avocado
1⁄2 ceașcă semințe rodie
6 căni baby spanac
1⁄2 cană sos vinegretă
Pentru sos:
1/4 cană suc proaspăt de lămâie
1 cățel de usturoi mic, ras
1 linguriță muștar
1/4 linguriță sare de mare
piper negru
1/2 linguriță miere
1/4 cană ulei de măsline
Cum faci salata de iarnă
Pui quinoa într-o oală cu capac și torni de două ori mai multă apă decât cantitatea de quinoa. Acoperi și aduci la fierbere la foc mediu-mare. Fierbi la foc mic 15-20 de minute sau până când apa este absorbită și quinoa este moale. Amesteci pentru a preveni ipirea. După ce quinoa este fiartă, o transferi într-un vas și o dai la frigider.
Tai nucile caju, dacă este necesar. Le prăjești ușor într-o tigaie caldă, la foc mediu, un minut.
Rulezi rodia pe o suprafață plană pentru a desprinde semințele, apoi o crestezi cu un cuțit mic pentru a o deschide mai ușor în jumătăți. Așezi jumătățile de rodie deasupra unui castron, cu semințele în jos și împingi semințele spre exterior, strângând coaja.
Prepari sosul vinegretă: într-un bol mic adaugi sucul de lămâie, usturoiul, muștarul, mierea, sarea și piperul și le amesteci, iar la final pui uleiul de măsline.
Asamblezi salata într-un castron în care pui quinoa, spanacul, semințele de rodie, avocado și alunele, amesteci și torni vinegreta. Presari piper negru proaspăt pentru un plus de aromă.