Salată de linte cu nuci şi brânză de capră

salata de minte cu nuci si branza de capra jpeg

Nuci prăjite şi brânza de capră proaspătă fac din această salată clasică franţuzească un adevărat răsfăţ!

Ingrediente (6 porţii)

150 g brânză de capră proaspătă 1½ cană linte verde 3½ cană jumătate de supă de legume 1 linguriţă cimbru uscat 1 cană morcov tocat 1 cană ceapă roşie tocată ½ cană ulei de măsline ⅓ cană zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 căţei usturoi, pisaţi 1 lingură miere 1 linguriţă sare 1 cană nuci 4 căni rucola

Mod de preparare

Lasă brânza pe masă pentru a ajunge la temperatura camerei înainte de a prepara salata. Fierbi lintea, zeama şi cimbrul într-o oală mare la flacără iute până dă în clocot. Apoi, dai focul mai încet şi laşi să bolborosească, fără capac, 15 minute. Adaugi morcovii şi ceapa, acoperi cu capac, şi mai laşi pe foc 5-10 minute, până când se înmoaie lintea.

Între timp, prepari dressingul pentru salată din uleiul de măsline, zeama de lămâie, muştarul, usturoiul, mierea şi sarea. Rumenşeti nucile într-o tigaie la foc mediu. Le mai întorci din când în când, şi dai la o parte de pe foc până când s-au arămit puţin. Nu le arde.

Când lintea e gata, o scurgi şi o amesteci cu dressingul preparat. Serveşti lintea pe un pat de rucola şi pe deasupra cu bucăţi de brânză de capră.

sursa: http://thewanderlustkitchen.com



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg