Salată de macaroane cu carne de curcan

Cu sos de roşii, cu smântână sau sub formă de salată - pastele pot fi o gustare de-a dreptul delicioasă dacă înveţi să le prepari ca în Italia.
Ingrediente
500 g macaroane scurte 200 g carne de curcan 2 linguri ulei 1 salată verde 3 fire ceapă verde
Pentru sosul vinegretă
3 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei
sare
piper
Preparare
Taie carnea de curcan fâşii, pudreaz-o cu puţină sare şi rumeneşte-o cu 2 linguri de ulei. După ce s-a rumenit, las-o deoparte să se răcească.
Fierbe macaroanele „al dente“, în apă cu sare, scurge-le de apă şi aşază-le într-o salatieră mare.
Adaugă carnea de curcan rumenită, salată ruptă fâşii şi ceapa verde tăiată rondele.
Într-un castronel, bate uleiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul (după gust), apoi toarnă sosul peste ingredientele din salatieră. Amestecă uşor şi serveşte imediat.