Sarmale cu orez şi morcovi

sarmale orez morcovi jpeg

Dacă ai chef să mănânci o mâncare mai uşoară, prepară aceste sarmale cu orez şi morocovi şi vei vedea cât de gustoase sunt chiar dacă nu au carne.

Ingrediente pentru sarmale cu orez şi morcovi

1 ceaşcă orez 2 morcovi 1 ceapă 1 borcan (sau o cutie) de 800 g cu foi de viţă la saramură sare piper ulei 1 litru borş

Mod de preparare pentru sarmale cu orez şi morcovi

Frunzele de viţă de vie se spală şi se lasă la scurs. 2 Se alege orezul şi se spală, ceapa se taie mărunt, iar morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici. Într-o crăticioară se încinge uleiul, se pune ceapa şi se lasă puţin să se înmoaie. Se adaugă morcovii şi se lasă să se înăbuşe împreună şi apoi se pune orezul. Nu se lasă mult pe foc, doar cât să se umfle puţin orezul. Se potriveşte de sare şi se lasă deoparte 10 minute. 4 Se înfăşoară sarmalele care se aşază una lângă alta într-o cratiţă încăpătoare. Se toarnă borş îndoit cu apă şi se dau la fiert, la foc mic, la cuptor.

Sfat! Pentru aceste sarmale cu orez şi morcovi, se poate adăuga bulion după gust şi în umplutură, şi la fiert.