Somon la cuptor în sos de roşii

somon la cuptor cu sos de rosii jpeg

Vinul alb, sec, este cea mai bună alegere pe care o poţi face când la masă ai peşte. Un pahar de vin roze sau unul de vin roşu Pinot Noir face pereche bună cu o porţie de somon.

Ingrediente

2 cotlete de somon sare piper 500 ml lapte

Pentru sos

1 ceapă

500 g roşii

1 lingură pastă ardei dulce

sare

piper

ulei

Pentru servit

paste sau legume sotate (opţional)

Mod de preparare

Speli somonul, îl ştergi, îl pui într-un castron, apoi torni peste el laptele şi îl dai la frigider cel puţin o oră. Scoţi somonul, îl storci bine de lapte, apoi îl dai cu sare şi piper şi îl pui într-o tavă acoperit cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins, la foc mediu, 10 minute. Scoţi hârtia şi folia şi mai laşi 5-6 minute, apoi îl dai deoparte.

Separat, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei, apoi adaugi roşiile date prin răzătoare, pasta de ardei, potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert 20 de minute. Serveşti somonul cu sos şi, dacă vrei, cu legume sotate sau paste.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg