Somon la cuptor în sos de roşii

somon la cuptor cu sos de rosii jpeg

Vinul alb, sec, este cea mai bună alegere pe care o poţi face când la masă ai peşte. Un pahar de vin roze sau unul de vin roşu Pinot Noir face pereche bună cu o porţie de somon.

Ingrediente

2 cotlete de somon sare piper 500 ml lapte

Pentru sos

1 ceapă

500 g roşii

1 lingură pastă ardei dulce

sare

piper

ulei

Pentru servit

paste sau legume sotate (opţional)

Mod de preparare

Speli somonul, îl ştergi, îl pui într-un castron, apoi torni peste el laptele şi îl dai la frigider cel puţin o oră. Scoţi somonul, îl storci bine de lapte, apoi îl dai cu sare şi piper şi îl pui într-o tavă acoperit cu hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu şi dai la cuptorul încins, la foc mediu, 10 minute. Scoţi hârtia şi folia şi mai laşi 5-6 minute, apoi îl dai deoparte.

Separat, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei, apoi adaugi roşiile date prin răzătoare, pasta de ardei, potriveşti de sare şi piper şi laşi la fiert 20 de minute. Serveşti somonul cu sos şi, dacă vrei, cu legume sotate sau paste.