Somon la gratar cu sparanghel

Cheful Cătălin Jernoiu, de la restaurantul BistroMar din Capitală, îți propune 2 rețete pe care să le pregătești ori de câte ori vrei să mănânci ceva savuros. Pe lângă faptul că au o carne foarte sănătoasă, bogată în grăsimi și Omega-3, se prepară rapid și pot fi însoțite de o varietate de legume care le conferă o savoare specială.
Ingrediente:
200 g file de somon
200 g sparanghel
1 praf de sare 1 praf de piper negru
Pentru sos
40gunt
50 ml zeamă lămâie
Mod de preparare:
Speli și cureți sparanghelul, îl usuci, apoi îl ungi cu ulei, îl așezi pe grătarul încins și îl ții cam 5-7 minute pe fiecare parte. Presari somonul cu sare și piper și îl frigi 5 minute pe fiecare parte. Amesteci untul cu zeama de lămâie și îl ții la foc mic până se formează un sos consistent. Servești peștele alături de sparanghel, stropit cu sos și decorat după imaginație.