Ştrudel cu mere şi îngheţată

Mâncarea trebuie să fie gustoasă şi rafinată. Chef Silvian Scornea a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită, pe care vă invităm să o încercaţi în bucătăria de acasă.
Ingrediente
Pentru aluat
- 250 g făină
- 100 g unt
- 1 praf de sare
- 4 linguriulei
- 1 lingură oţet
Pentru umplutură
- 500 g mere
- 100 g zahăr
- 100 g nucă
Pentru servit
- 8 cupe de îngheţată
- căpşuni proaspete, opţional
- sos caramel, opţional
Faci un aluat din făină, unt, ulei, oţet şi sare. Îl frămânţi până nu se mai lipeşte de mâini şi îl laşi să se odihnească 30 de minute.
Între timp, speli merele, le dai prin răzătoare, le scurgi, le amesteci cu zahărul şi cu miezul de nucă tocat.
Întinzi o foaie din aluat, o umpli cu amestecul de mere, o rulezi, o pui într-o tavă tapetată şi o coci, la 180 °C, până se rumeneşte.
FOTO: Sorin Stana