Supă-cremă de cartofi dulci cu chorizo

supa crema de cartofi dulci jpg

Dacă te-ai plictisit de rețetele clasice, încearcă supa-cremă de cartofi dulci cu chorizo.

Ingrediente

3 cartofi dulci mari, curățați și tăiați cubulețe

2 morcovi

1 ceapă tocată

2 căței de usturoi, tocați

1 l supă de pui sau de legume

150 g smântână pentru gătit

1/2 linguriță chimion măcinat

150 g cârnăciori chorizo, tăiați felii

pătrunjel proaspăt, pentru decor

ulei, pentru gătit

sare și piper

Mod de preparare

Călești ceapa într-un vas mai mare, până ce devine sticloasă, pui usturoiul și chimionul și mai călești un minut. Adaugi cartofii și morcovii și lași pe foc câteva minute până încep să se rumenească ușor. Torni supa de pui sau de legume în oală și lași amestecul să fiarbă înăbușit până când cartofii devin moi, 15-20 de minute. Dai deoparte și lași să se răcească puțin.

Pui legumele într-un blenderși le pasezi până obții o pastă fină și cremoasă. Pui supa-cremă într-o oală curată, adaugi smântâna pentru gătit și condimentezi cu sare și piper după gust. Lași supa să fiarbă în continuare câteva minute, amestecând din când în când.

Într-o tigaie, prăjești feliile de chorizo la foc mediu până ce devin ușor crocante. Nu este nevoie de ulei suplimentar, deoarece cârnăciorii vor elibera uleiul lor propriu.

Torni supa în boluri și o servești cu cârnăciorii chorizo și pătrunjel proaspăt, tocat.