Tăieţei de casă cu brânză şi nuci

Încearcă şi tu această reţetă simplă şi sănătoasă şi bucură-te de gustul ei.
De ce ingrediente ai nevoie pentru tăieţei de casă cu brânză şi nuci Pentru aluat 300 g făină 2 ouă 2 linguri apă 1 praf de sare Pentru decor 1 lingură ulei de măsline 150 g brânză veche 150 g nuci zdrobite pătrunjel
Într-un bol, baţi ouăle cu apă şi sare. Torni deasupra făina, în ploaie, omogenizezi, apoi frămânţi bine aluatul, cu mâna, până devine suficient de îndesat.
Împarţi aluatul în 4, formezi biluţe. Le întinzi pe rând cu sucitorul pe masa de lucru, tapetată cu făină şi încerci să obţii foi cât poţi de subţiri. Le aşezi pe un şervet şi le laşi să se zvânte, apoi le tai cât poţi de subţiri.
Împrăştii tăiţeii pe masa de lucru sau pe un şervet întins şi le laşi până se usucă bine.
Pui la fiert apă cu sare, după gust şi apoi adaugi tăieţeii. Îi fierbi, 5-10 minute apoi îi scurgi.
Separat, rumeneşti nucile în ulei. Le amesteci cu brânza sfărâmată şi le încorporezi peste tăieţei. Serveşti cu pătrunjel mărunţit, opţional.
Sursa www.cahidesultan.net