Tartă cu brânză şi pere

Ştiai că para are un aport energetic moderat? Asta înseamnă 50 de calorii la 100 de grame. O pară mărişoară nu are mai mult de 65-80 de calorii. Fibrele pe care le conţine stimulează eficient funcţionarea intestinelor. În plus, este un fruct care hidratează şi aduce prospeţime.
Ingrediente
Pentru blat 125 g făină 50 g migdale măcinate 100 g unt 100 g brânză de vaci 1 ou
500 g brânză de vaci
2 ouă
5 pere
120 g zahăr
100 g smântână
Mod de preparare
Amesteci făina, migdalele măcinate cu untul şi cu brânza. Adaugi oul, omogenizezi şi întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină, apoi îl aşezi într-o tavă cu pereţii detaşabili. Îl dai la congelator 20 de minute. Pentru umplutură, mixezi brânza cu smântâna, ouăle şi cu zahărul. Cureţi perele de seminţe şi de coajă, iar două dintre ele le tai cubuleţe şi le adaugi în compoziţia de brânză. Torni umplutura peste aluat şi dai tava la cuptorul preîncălzit 50 de minute. Când prăjitura s-a răcit, o decorezi cu felii de pară.