Tartă cu ciocolată şi pere

tarta jpeg

Un desert delicios, tarta cu ciocolată şi pere se prepară uşor şi rapid. Împarte-o cu cei dragi!

Ingrediente

3 pere, curăţate şi feliate 100 g miere

Pentru aluat

360 g făină

50 g făină de migdale

180 g unt, tăiat cubuleţe

140 g zahăr

1 ou

1 praf de sare

Pentru cremă

65 ml lapte

125 ml frişcă lichidă

½ păstaie de vanilie

2 linguri zahăr tos

40 g ciocolată neagră bucăţele

1 ou

Mod de preparare

Într-un bol, baţi untul cu sarea, zahărul, făina de migdale, oul şi 90 g făina simplă, până obţii o compoziţie omogenă, apoi amesteci cu restul de făină şi formezi o bilă. Acoperi într-o folie de plastic şi laşi deoparte 1 oră.

Încălzeşti cuptorul la 160 °C. Întinzi aluatul într-o foaie de aproximativ 5-6 mm grosime, apoi îl aşezi într-o tavă de tartă. Îndepărtezi excesul şi împingi marginile spre interior. Dai la cuptor 20 de minute.

Într-un vas, încălzeşti mierea, 1-2 minute. Amesteci cu feliuţele de pară şi mai laşi pe foc încă 2-3 minute. Scurgi excesul şi dai deoparte. Separat, combini laptele cu frişca şi păstaia de vanilie. Dai pe foc până începe să dea uşor în clocot. După ce s-a răcit puţin, încorporezi zahărul, bucăţelele de ciocolată şi oul.

Aranjeazi perele în tavă, apoi torni crema de ciocolată peste ele începând din mijloc. Dai la cuptor încă 15 minute. Laşi la răcit câteva minute, apoi dai la frigider 1 oră înainte de servire.

Sursa http://www.eatwell101.com