Tartă cu urdă şi mărar

tarta cu urda jpeg

O gustare sărata uşor de preparat, tarta cu urdă şi mărar este delicioasă şi nu va rămâne prea mult timp în farfurie.

Ingrediente

500 g aluat congelat sărat

500 g urdă

1 legătură mărar

5 ouă

sare

Mod de preparare

Laşi aluatul la decongelat, apoi îl întinzi cu sucitorul până ajunge la aproximativ 3mm grosime. Aşezi aluatul într-o formă de tartă, împingând uşor marginile în interior. Îl înţepi cu o furculiţă, din loc în loc. Dai la cuptor, la temperatură moderată, 15-20 de minute.

Într-un bol, amesteci urda mărunţită cu ouăle, mărarul tocat mărunt şi sare. Pui umplutura peste aluat şi dai tarta la cuptor, la temperatură medie, 30-40 de minute. Serveşti după ce s-a răcit puţin.

Sursa http://emerils.com