Tiramisu cu zmeură
Vara, deserturile cu fructe sunt un deliciu. Răsfaţă-te cu o reţetă de tiramisu cu zmeură, al cărui gust dulce acrişor te va înviora şi binedispune!
Ingrediente
6 gălbenuşuri
175 g zahăr fin
300 ml smântână pentru frişcă
500 g mascarpone
1 lingură esenţă de vanilie
150 ml vin dulce
24 pişcoturi
350 g zmeură
zahăr pudră
Mod de preparare
Baţi gălbenuşurile împreună cu zahărul pe baie de aburi, până îşi dublează volumul. Iei de pe baia de aburi şi mai amesteci încă 1 minut. Separat, combini smântâna cu crema de mascarpone şi esenţa de vanilie, până se îngroaşă şi devine pufoasă. Încorporezi uşor în compoziţia cu gălbenuşuri.
Înmoi jumătate din pişcoturi în vin şi le aşezi pe fundul unui vas mai înalt. Torni jumătate din cantitatea de cremă peste ele. Acoperi cu zmeură, păstrând câteva fructe pentru decor. Adaugi restul de pişcoturi şi cremă, în straturi. Decorezi cu zmeura rămasă. Acoperi şi dai la rece 2 ore. Serveşti cu zahăr pudră.
Sursa https://www.bbcgoodfood.com