Tort cu frişcă şi migdale

1365434845 7782tortul 20iubirii jpeg

Îţi place să pregăteşti tot felul de dulciuri familiei tale? Ce zici de o reţetă nouă? Tort cu frişcă şi migdale, un desert de savurat cu toţi cei dragi.

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri cu vârf de făină, 3 linguri ulei, 1 pachet praf de copt, 1 esenţă de lămâie

Pentru cremă: 2 ouă, 275 g zahăr, coaja rasă de la 2 lămâi, zeama de la 2 lămâi diluată cu apă pentru a ajunge împreună la 250 ml, 50 g făină, 300 g frişcă

Pentru ornat: 200 g frişcă, 1 borcan cu cremă de ciocolată, 150 g migdale tăiate

Pentru inimioarele de bezea: 2 albuşuri, 1 praf de sare, 180 g zahăr pudră

Timp de preparare: 1h 15 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr, adaugi uleiul şi continui să amesteci energic. Adaugi făina cernută cu praful de copt, esenţa de lămâie şi amesteci bine. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă tare cu două linguri de zahăr. Încorporezi uşor albuşurile în restul compoziţiei şi o torni într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. O laşi să se coacă aproximativ 40 de minute, la foc potrivit.

Prepari crema, frecând ouăle cu zahărul şi coaja de lămâie. Încorporezi zeama de lămâie diluată cu apă, făina şi pui compoziţia obţinută la fiert în bain-marie, amestecând continuu până se îngroaşă şi devine netedă şi lucioasă. O laşi la răcit şi apoi o amesteci uşor cu frişca.

Într-un vas aflat pe aburi, baţi albuşurile cu praful de sare şi zahărul adăugat treptat până devine spumă tare. Introduci compoziţia de bezea în poş, modelezi inimioare, pe care le coci, la foc mic, până se întăresc bine.

Tai blatul în două, pe orizontală, întinzi crema între cele două blaturi şi îmbraci totul cu un strat de frişcă. Presari migdale feliate, rumenite uşor în cuptor, pe părţile laterale ale tortului. Deasupra decorezi cu trandafiri de ciocolată şi inimioare de bezea.