Tort cu mere şi curmale

1366818158 6864tort 20cu 20mere 20si 20curmale jpeg

Sărbătoreşte voia bună în weekend cu un tort de mere şi curmale! Ciocolata şi miezul de nucă rumenit dau un gust minunat acestui desert!

Ingrediente:

Pentru blat: 100 g zahăr pudră, 90 g unt, 5 ouă, 40 g pesmet, 2 linguri pudră de cacao, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutură: 2 mere, 80 g zahăr, 1 lingură rom, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru decor: 100 g ciocolată neagră, 150 g miez de nucă rumenită şi mărunţită, 1 măr, 14 curmale

Mod de preparare:

Pentru umplutură, cureţi merele de coajă, scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe, apoi le fierbi cu zahărul, romul şi scorţişoara măcinată până scad bine şi încep să se lege. Le laşi la răcit şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se formează o cremă. Adaugi pesmetul, untul, puţin câte puţin, pudra de cacao, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare.

Amesteci uşor până se integrează albuşurile, apoi torni compoziţia într-o formă de tort, unsă şi tapetată cu făină sau pesmet. Introduci tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Tai blatul de tort în două, pe orizontală, adaugi umplutura de mere între foi şi montezi tortul. Topeşti ciocolata, torni ¾ din ea şi în restul înmoi curmalele. Presari nuca peste tort, aşezi curmalele şi felii de măr crude.