Tort cu piersici

1366897743 2999tort 20cu 20piersici jpeg

Dulceaţa şi aroma piersicilor e inegalabilă. Pune-le în valoare gustul, mixându-le cu ingrediente apetisante: ciocolată, frişcă şi lichior.

Ingrediente:

Pentru blat: 6 ouă, 2 linguri zeamă de portocale, 150 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 150 g făină, un praf de copt

Pentru crema de brânză: 500 g iaurt, 250 g brânză de vaci, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 2 linguri zahăr, 1 lingură zeamă de lămâie, 3 linguri lichior de portocale, 7 foi de gelatină, 250 g frişcă, 4 piersici din compot

Pentru crema de cacao: 200 ml lapte, 1 ou, 1 lingură zahăr, 100 g unt, 1 lingură făină, 1 lingură pudră de cacao, 100 g stafide, esenţă de rom

Pentru ornat: 200 g frişcă, 4 piersici din compot, 200 g ciocolată

Mod de preparare

Baţi ouăle cu zeama de portocale, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi făina cernută cu praful de copt, amesteci bine şi apoi torni compoziţia în forma de tort, tapetată cu hârtie specială pentru copt, şi o introduci în cuptorul bine încins pentru aproximativ 20 minute.

Pentru crema de brânză, amesteci iaurtul, brânza de vaci, zahărul, zahărul vanilat, zeama de lămâie şi lichiorul. Adaugi gelatina înmuiată şi dizolvată, frişca şi piersicile tăiate bucăţi.

Pentru a prepara crema de cacao, baţi oul cu zahărul, adaugi laptele, făina, untul şi pudra de cacao. Fierbi compoziţia la foc mic, amestecând mereu, până se îngroaşă. Adaugi esenţa de rom şi stafidele.

Tai blatul de tort în trei felii orizontale. Aşezi primul blat pe platou, întinzi deasupra crema de cacao, acoperi cu cel de-al doilea blat, întinzi crema de brânză şi acoperi cu ultimul blat.

Îmbraci tortul cu frişcă, garniseşti la suprafaţă cu bucăţi de piersici, iar pe lateral, cu ciocolată răzuită. Laşi tortul la rece.