Tort cu portocale şi frişcă

tort portocale frisca jpeg

Portocalele sunt fructe de sezon şi penteu că mi-aum mai rămas 2 în frigider am decis să le folosesc la această prăjitură.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 6 ouă 150 g zahăr 125 ml suc de portocale 300 g făină 50 g amidon din porumb 2 linguriţe praf de copt coaja de la ½ portocală 1 praf de sare

350 g smântână grasă

300 g mascarpone

150 g zahăr

coaja de la 1 portocală

1 lingură miere lichidă

coaja de la ½ portocală

Mod de preparare

Amesteci făina cu praful de copt şi cu amidonul. Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri, iar pe cele din urmă le baţi spumă cu praful de sare. Pui zahărul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, şi continui să mixezi. Adaugi coaja de portocale şi amestecul de făină, alternat cu sucul de portocale fierbinte. Amesteci ingredientele rapid pentru a obţine un blat aerat. Aluatul îl pui într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 40 de minute.

Între timp, pregăteşti crema. Baţi smântâna cu zahărul, apoi adaugi mascarpone. Blatul răcit îl împarţi în trei părţi egale, pe care le ungi cu crema obţinută. Pe fiecare blat cu cremă presari coajă de portocală. Pentru decor, amesteci coaja de portocală cu mierea şi torni compoziţia peste tort, pe care-l dai la frigider peste noapte.