Tort de îngheţată

1 captura de ecran din 2019 08 16 la 15 29 46 png png

Ce poate fi mai bun decât un tort de îngheţată în zilele călduroase? Prepară aceste trei arome delicioase de îngheţată şi combină-le într-un tort de senzaţie.

Ingrediente:

9 ouă

600 ml de frişcă făcută din smântână naturală

18 linguri de zahăr

nucă măcinată, cacao, vanilie, fistic, fructe de sezon 

Mod de preparare:

Bate frişca bine,apoi pune zahăr după gust. Împarte-o în trei părţi egale. Separă ouăle. Bate albuşurile spumă împreună. Vei folosi câte trei gălbenuşuri pentru fiecare strat de îngheţată peste care adăugi trei linguri de zahăr.

După ce s-a topit zahărul şi obţii o cremă pufoasă, adăuga aroma dorită. De exemplu, nucă măcinată şi esenţă de rom. Adaugă o treime din bezea amestecând uşor de sus în jos pentru a nu se lase spuma.

Adaugă apoi o treime din frişcă şi după omogenizare toarnă compoziţia în caserolă şi dă la congelator. Restul compoziţiilor le păstrezi la frigider, acoperite bine. După două ore adaugă alt strat de îngheţată pentru care vei folosi tot trei gălbenuşuri, spuma de albuş de la trei ouă şi 200 ml de frişcă. Se poate folosi cacao, vanilie, fistic etc.

Pentru al treilea strat de îngheţată foloseşte fructe de sezon: căpşuni, caise, kivi, banane etc. Poţi folosi fructe pasate sau să le tai în cuburi mici.