Deserturile sunt bucuria celor mici de Crăciun, dar nici cei mari nu pot rezista aromelor inconfundabile care umplu casa. Vă prezentăm o reţetă de plăcintă cu pere şi stafide, potrivită pentru zilele de Sărbători petrecute în familie.

Dificultate medie/Preparare: 2 h 30'/20 rulouri

Ingrediente:

Pentru aluat

200 g făină

200 g unt

200 g zahăr

9 albuşuri

1 praf de sare

Pentru umplutură

600 ml frişcă lichidă

400 g ciocolată neagră

Pentru decor

500 g ciocolată neagră

figurine din marţipan

Mod de preparare:

Pentru aluat, baţi untul cu zahărul până obţii o cremă fină. Adaugi făina cernută, albuşurile şi sarea şi continui să mixezi până obţii un aluat omogen. Înveleşti aluatul în folie alimentară şi-l dai la frigider o oră.

Pentru umplutură, pui frişca lichidă pe foc. Când începe să fiarbă, opreşti aragazul şi adaugi ciocolata pe care ai rupt-o în bucăţi mai mici. Amesteci până se topeşte şi pui compoziţia la frigider 2 ore.

Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină şi decupezi din el dreptunghiuri cu grosimea de 1 mm. Pui formele decupate într-o tavă tapetată şi le coci 15 minute la 180 °C. Le scoţi din cuptor şi le rulezi imediat. Le laşi deoparte să se răcească.

Pentru decor, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Treci rulourile prin ciocolata topită şi le laşi la răcit pe un tocător acoperit cu hârtie de copt, apoi le umpli cu mousse-ul de ciocolată, cu ajutorul unui poş. Opţional, poţi orna cu figurine din marţipan

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul