O reţetă consistentă de post, din bucătăria libaneză, ca garnitură sau cină uşoară.

De ce ai nevoie ca să faci salată cu fasole şi năut, după o reţetă libaneză:

2 conserve (440 g fiecare) de fasole boabe roşie, scursă

1 conserva (440 g) năut, scurs

1 ceapă roşie, tocată

2 tulpini de ţelină, tăiată pe jumătate pe lungime şi tocată

1 castravete mediu, curăţat şi tocat cubuleţe

¾ cană pătrunjel proaspăt tocat

2 linguri mărar sau mentă proaspăt/ă tocat/ă

¼ cană ulei de măsline

¼ cană zeamă de lămâie (circa 1 ½ lâmâie)

3 căţei de usturoi, zdrobit sau tocat

sare

boia

Cum prepari salată cu fasole şi năut:

Într-un castron, combini fasolea boabe, năutul, ceapa, ţelina, castravetele, pătrunjelul şi mărarul (saur menta). Într-un bol, pui împreună uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, sare şi boia până s-au omogenizat. Torni sosul peste fasole şi amestecul de legume şi amesteci bine. Serveşti imediat pentru a te bucura cel mai bine de arome, sau laşi la marinat în frigider, acoperită, timp de două ore sau mai mult.

Loading...
Evaluează articolul