O idee sănătoasă pentru masa de prânz cu salata de cuscus cu legume.

Ingrediente:

2 castraveţi
7-8 roşii cherry
50 g cuşcuş
crutoane
3-4 codiţe de ceapă verde
150 g telemea de vacă
pătrunjel verde
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper

Mod de preparare:

Se pun la fiert 80 ml apă, sare şi o lingură ulei de măsline. Când apa începe să clocotească, se toarnă peste cuşcuşul aflat într-un castron, se acoperă şi se lasă să se umfle. După 5 minute, se amestecă cu furculiţa pentru a se afâna “bulgăraşii” de cuşcuş şi se lasă să se răcească. Între timp, se spală castraveţii, se taie felii subţiri şi se pun într-un castron mai mare, se adaugă roşiile tăiate pe jumătate, ceapa tăiată rondele subţiri, crutoane, se adaugă cuşcuşul, pătrunjel tocat fin, sare, piper, după gust. Se asezonează aceasta salata de cuscus cu legume cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, se amestecă uşor şi se serveşte cu cubuleţe de brânză.

Cuscus cu oaie si pui

Cuscus cu perisoare din carne de vita

Ciorba de rosii cu cuscus

Loading...