Dacă ţi s-a făcut poftă şi de paste, dar şi de peşte, iată preparatul perfect care îmbină ambele ingrediente: salată de paste cu peşte. Te vei bucura astfel de o cină uşoară, săţioasă şi absolut gustoasă.

Salată de paste cu peşte - Ingrediente

250 g paste
2 fire ceapă verde
2 rondele crap
2 roşii
sare
piper
ulei

Pentru sos
ulei
1 lingură făină
apă încălzită
4 linguri smântână
4 căţei usturoi
zeamă de lămâie, după gust
sare

Salată de paste cu peşte - Mod de preparare

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Încingi ulei într-o tigaie şi rumeneşti peştele pe ambele părţi până se pătrunde. Îi elimini pieliţele şi oasele mari şi îl desfaci în bucăţi.

Îl pui în bol împreună cu pastele, felii de roşii şi de ceapă verde tocată. Potriveşti de sare şi piper.

Pentru sos, încingi o lingură de ulei într-o cratiţă, adaugi o lingură de făină dizolvată în puţină apă încălzită şi laşi să fiarbă, amestecând continuu. Mai adaugi din când în când, dacă e cazul, din apa caldă şi laşi la foc mic până ajunge la consistenţa unui sos. Iei de pe foc şi laşi la răcorit, adaugi smântâna şi usturoiul pisat, potriveşti de sare şi serveşti salata cu sos şi stropită cu zeamă de lămâie.

Loading...