Oricine poate prepara o salată de ton, însă modul în care echilibrezi ingredientele este esenţial pentru gustul final. Dacă pui prea multă ceapă aceasta va acopei restul aromelor, în timp ce dacă pui prea puţină maioneză salata va avea o consistenţă înecăcioasă.

De ce ai nevoie pentru salată de ton

2 conserve de ton mărunţit, în suc propriu

50 g maioneză

2 linguri ţelină rasă

2 linguri ceapă roşie, tocată

1 lingură muştar clasic

1 lingură pătrunjel tocat

½ castravete murat

sare

piper

zeamă de lămâie

Cum se prepară salata de ton

Torni apă rece într-un castron şi pui ceapa roşie tocată. O laşi 5 minute la înmuiat şi o scurgi. Pui tonul scurs într-un castron şi-l mărunţeşti cu furculiţa. Adaugi maioneza, muştarul, ţelina rasă, pătrunjelul, castravetele murat tocat şi stors. La final asezonezi cu sare şi piper după gust şi adaugi zeamă de lămâie.

Sursa: http://www.thechunkychef.com

Loading...