Sarmale de post

1 sarmale de post jpg jpeg

Nelipsite din meniul persoanelor care ţin post sunt, fără doar şi poate, sarmalele, motiv pentru care îţi recomandăm cu încredere să încerci această reţetă cu ciuperci şi orez.

Ingrediente: 

  • 25 frunze de varză acră
  • 200 g ciuperci
  • 200 g orez
  • 1 ceapă
  • 5 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 1 lingură mărar tăiat fin
  • 2 linguri ulei
  • frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Încingi uleiul şi căleşti ceapa mărunţită. Când devine sticloasă, pui ciupercile spălate şi tăiate fin. Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi 5 minute şi adaugi orezul spălat în mai multe ape. Pui 2 linguri de bulion şi mărarul. Ţii pe foc până scade zeama şi dai vasul deoparte.

Tai fin 5 frunze de varză şi le aşezi pe fundul cratiţei pe care o vei da la cuptor. Umpli restul frunzelor cu compoziţia şi le aşezi în cratiţă. Torni apă clocotită amestecată cu 3 linguri de bulion şi aşezi vasul pe foc, ţii câteva clocote şi îl dai la cuptor. Le ţii până se rumenesc uşor, iar varza este fiartă. Le serveşti, dacă vrei, cu frunze de pătrunjel tăiate.