Semifreddo de ciocolată

shutterstock 1055739674 jpg jpeg

Atunci când temperaturile cresc, deliciile dulci din frigider căutate de toată lumea. Partea bună este că sunt uşor de preparat şi nu dai niciodată greş cu ele.

Ingrediente

50 g fistic

400 ml frişcă lichidă

4 gălbenuşuri

250 g ciocolată neagră

75 g zahăr

Combini zahărul cu gălbenuşurile şi le aşezi pe baie de aburi. Ai grijă ca baza va - sului să nu atingă apa. Mixezi cu telul până când compoziţia îşi dublează volumul şi ca - pătă o consistenţă cremoasă. Dai deoparte, aşezi vasul în unul cu apă rece şi amesteci până se răceşte compoziţia.

Separat, mixezi frişca până se întăreşte, apoi topeşti ciocolata tot pe baie de aburi. După ce s-a răcit ciocolata, o încorporezi în crema de gălbenuşuri, adaugi frişca şi, la final, fisticul zdrobit.

Pui compoziţia într-o formă de chec, tapetată cu folie alimentară. O nivelezi şi dai semifreddo la congelator peste noapte. A doua zi, îl răstorni pe un platou, îndepărtezi folia şi-l decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock