Bucură-te de gustul caiselor cu o reţetă delicioasă de sirop, uşor şi simplu de preparat. Încearcă-l şi tu!

Ingrediente
1 kg caise coapte bine
1 kg zahăr
1 lămâie
½ linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Speli caisele, le cureţi de sâmburi, le acoperi cu apă şi le fierbi 7 minute, apoi le laşi să se răcească. Ulterior, strecori caisele printr-o sită deasă. Sucul rezultat îl pui într-o cratiţă. Fructele le zdrobeşti cu o furculiţă, le îndepărtezi pieliţa şi le pui peste suc. Adaugi un pahar cu apă rece şi pui amestecul la fiert 5 minute.

După ce s-a răcit, strecori din nou, iar zeama o amesteci cu zahărul şi o aşezi iar pe foc. Laşi sucul să fiarbă la foc mic 20 de minute, amestecând frecvent până se îngroaşă suficient. La final, adaugi feliile de lămâie şi scorţişoara şi torni sucul în borcane sterilizate.

Loading...