O reţetă delicioasă şi hrănitoare de smoothie. Combinaţia dintre cocos şi pasta cremoasă de nuci caju, alături de zmeura proaspătă este o alternativă perfectă la smoothie-urile care folosesc lapte sau iaurt.

 

Ingrediente: Smoothie de cocos şi zmeură

100 g caju crude
1 cană apă de cocos
1 cană zmeură
1 lingură sirop de arţar
1/2 limetă
1 cană de cuburi de gheaţă
2 linguri de smântână din lapte de cocos

Mod de preparare:

Pune nucile caju într-un bol mediu cu apă rece cât să le acopere. Lasă la temperatura camereu pentru 3 ore. Scurge-le apoi. Pune-le într-un robot de bucătărie şi mixează-le pentru 1 minute sau până se fac cremă, adaugă şi celelalte ingrediente în afară de smântâna de coos.

Pune smântâna de cocos în 2 pahare mari şi toarnă amestecul de caju şi zmeură.

Nucile caju au un conţinut mare de fier, zinc, fibre, proteine şi grăsimi monosaturate, bune pentru sănătatea inimii. Zmeura este bogată în vitamina C şi antioxidanţi, fiind benefică sănătăţii cardiovasculare şi reducând riscul de cancer.

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/coconut-smoothie-recipe-28536

Loading...